Tehnici si competente EEG

Dragi prieteni Neurocare,
În perioada 11-16 Decembrie o parte din echipa noastra a avut prilejul sa participe la cursul “Tehnici si competente in EEG” modulul 2 ce a avut loc la Cluj si care a fost susținut de Prof Dr Florin Amzica si Dr Bogdan Florea. Pe lângă multitudinea de informații și cunoștințe transmise, am avut ocazia de a asista la adevărate dovezi de profesionalism si umanitate. Ca de obicei, dl Prof Amzica, a ridicat ștacheta si a făcut lumină în multe cotloane ale neurofiziologiei greu de străbatut până acum. Plăcerea de a-l asculta s-a extins prin participarea la conferința ce a avut loc în cadrul Clubului de Neuroștiințe USAMV Cluj.
Echipa noastră în întregime a fost prezentă la Cluj prin intermediul telemedicinei, Dna Dr Teleanu a susținut cursul despre aspectele EEG în pediatrie, iar colegele noastre au făcut o demonstrație practică. Este greu de verbalizat mândria si bucuria pe care am simtit-o văzând interesul și aprecierea exprimată de ceilalți cursanți. A fost o confirmare a faptului că drumul ales de noi, desi uneori anevoios, da roade si schimba, efectiv, lucrurile în medicina din România.
De asemenea, trebuie să îi mulțumim echipei ASCO 90: dnei Viorica Comanescu si dnului Valentin Chirculescu pentru sprijinul tehnic, disponibilitatea și ajutorul pe care ni-l acordă ori de câte ori avem nevoie.
Cu drag si entuziasm,
Echipa Neurocare

Dragi Prieteni Neurocare,
Astazi a fost o zi deosebita pentru noi. Telemedicina este un concept pe care l-am introdus in practica noastra medicala de ceva timp si care ne-a adus numeroase satisfactii in ceea ce-i priveste pe micutii nostri pacienti. Acest lucru a fost posibil datorita Fundatiei Vodafone Romania care ne-a oferit sansa de a demara si sustine proiectul nostru de suflet-” Epilepsia se poate vindeca!”.
Electroencefalograma sau EEG-ul, este o investigatie indispensabila pentru diagnosticul si managementul epilepsiei. Suntem norocosi sa avem acces la aparatura de inalta performanta zi de zi, iar astazi am reusit sa impartim din experienta noastra cu colegi din toate colturile tarii. Telemedicina ne-a ajutat si astazi sa putem oferi live din Bucuresti catre Cluj-Napoca un curs de „electroencefalografie la copil-aspecte teoretice si practice” ca parte a cursului de electroencefalografie sustinut de Domnul Profesor Amzica si Domnul Dr Bogdan Florea. Multumim partenerilor de la ASCO 90, care sunt la orice ora alaturi de noi si care ne-au ajutat ca astazi, un intreg curs,in direct, sa ajunga in inima tarii fara probleme. De asemenea ii multumim micutului nostru pacient care astazi a impresionat prin cumintenie si dragalasenie.
Speram ca entuziasmul nostru sa fie molipsitor si sa putem continua schimbul de experienta cu ajutorul tehnologiei si nu numai.
Cu drag,
Echipa Neurocare

Related Post
0 Comments