O mână întinsă

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, descoperim că avem două mâini: una pentru a ne ajuta pe noi înşine şi cealaltă pentru a-i ajuta pe cei din jurul nostru, spunea actriţa şi ambasadorul UNICEF Audrey Hepburn. Şi asta încercăm şi noi, cei de la Asociaţia Neurocare, să facem zi de zi: să-i ajutăm pe cei cu afecţiuni neurologice sau neurochirurgicale să treacă mai uşor peste încercările la care îi supun viaţa. Şi nu e uşor!

Toată priceperea noastră, resursele sufleteşti, speranţa unui strop de ajutor divin şi resursele materiale pe care le avem la dispoziţie sunt puse la treabă pentru a încerca să tratăm, să ameliorăm, să vindecăm suferinţe.

Doar că uneori nu e de ajuns. E nevoie de mai mult, e nevoie de mai multe mâini întinse pentru a ajuta.

Anul trecut ne-am dorit să achiziţionăm pentru pacienţii noştri un aparat radiologic mobil cu braţ “C”. Acesta este un aparat mai mult decât necesar în sălile de operaţie, în intervenţiile chirurgicale la nivelul creierului şi al coloanei vertebrale. Un aparat care care oferă precizie medicilor care-l utilizează şi şansa la viaţă sau la o viaţă normală pentru cei supuşi unor proceduri medicale atât de sensibile.

O minune de aparat, o dorinţă mare, cu un preţ peste puterile noastre.

Din fericire, Banca Transilvania ne-a întins, nouă Asociaţiei Neurocare şi, prin noi, pacienţilor cu afecţiuni neurologice şi neurochirugicale, o mână de ajutor. Cu sprijinul financiar al Băncii Transilvania, am reuşit să achiziţionăm un aparat radiologic mobil cu braţ “C” în valoare de 48.600 euro.

Acum, visul nostru a devenit realitate și aparatul va fi utilizat în cadrul secției Neurochirurgie I a Spitalului Universitar de Urgență București, fiind folosit în cazul pacienților cu o patologie degenerativă sau tumorală  de coloană vertebrală sau cu afecțiuni posttraumatice.

Bătălia pentru viaţă continuă! Asta şi pentru că Banca Transilvania a fost alături de noi, dovedind încă o dată în plus cât de important este să ne pese.

Vă aşteptăm şi pe voi alături de noi. Pentru viaţă!

Related Post
0 Comments