Povestea lui Florin

Florin are 16 ani.
Unii ar spune ca este o vârsta magica, la care majoritatea adolescentilor visează la cum vor face un bine omenirii prin meseria pe care o vor alege sau la povesti romantice ai caror protagonisti trăiesc fericiti pana la adânci bătrâneți.
Asa este pentru cei mai multi tineri, dar nu si pentru Florin.
El visează sa poată respira singur cat mai mult timp pentru a-si putea ajuta in continuare mama, măcar atât cat poate.
Florin suferă de distrofie musculara progresiva Duchenne, iar muschii lui se topesc zi de zi.
El deja de 3 ani nu se mai poate nici măcar întoarce singur in pat. Mama sa il pozitioneaza in sezut, mama il întoarce de pe o parte pe alta, mama il spala, mama il plimba in carut.
Si cu toate acestea reuseste sa zâmbească. Reuseste sa isi ajute mama la bucătărie – taie legume pentru mancare. Pentru ca nu mai poate face absolut nicio miscare decât din încheietura mâinii.
Si cu toate acestea gaseste putere sa isi încurajeze mama când este coplesita de greutatile vietii – grija zilei de maine, mai ales acum când tatăl lui Florin s-a stins din viată, grija pentru fiul ei – cum va putea sa ii zâmbească atunci când va ajunge sa nu mai poată respira singur? Si cum i-ar putea întârzia aceasta complicatie?
O speranta ar fi – sa ii dea IDEBENONA, un produs nou apărut, folosit pentru imbunatatirea respiratiei la pacientii cu Duchenne. Dar costurile sunt enorme pentru mama lui Florin. 410 RON / luna ar costa medicamentul. Se aduce din Italia. Si ar trebui administrat continuu. Pentru ea ar însemna mai mult de o treime din venituri, ceea ce face ca folosirea unui astfel de medicament, oricât de util ar fi, sa rămână doar un vis frumos.
Dar poate, asa cum s-a întâmplat de nenumărate ori, se va găsi si pentru Florin un OM cu SUFLET MARE care sa ii poată asigura singurul medicament ce poate întârzia momentul in care acest băiat inimos va mai putea respira doar conectat la un aparat.
Cu speranta in OAMENI si in DUMNEZEU,
Dr. Diana Epure
Donatiile se pot face in contul Asociatiei Neurocare
Asociaţia Neurocare
Strada Clucerului Nr. 1, Sector 1, Bucureşti
CUI:
27768141
Cont (IBAN):
RO21BRDE445SV26604894450
Cont deschis la BRD, sucursala Triumf Bucureşti
Multumim celor care deja si-au oferit ajutorul!
Fiind insa un tratament pe termen lung, speram ca Florin sa primeasca ajutor in continuare!
Related Post
0 Comments