Povestea Anei

Știați că există oameni fericiți? Sunt cei care nu își fac griji inutile, care nu judecă, care nu se sperie de orice, care au încredere și pot începe și sfârși ziua cu un zâmbet, chiar dacă în acea zi au avut și de suferit. Noi întâlnim des asemenea oameni, ei sunt copiii…și mereu trebuie să încercăm să ne amintim sau să reînvățăm să fim ca ei!

Ana Maria are aproape 17 ani, aproape un adult am putea spune. Însă ea are un suflet de bebeluș, este mereu veselă, mereu gata să zâmbească, mereu prietenoasă cu toți oamenii. Nu se uită dacă sunt buni sau răi, prietenoși sau mai nervoși. Indiferent cum ar fi, ea este gata să îi înveselească și să se joace cu ei. De un an și jumătate, de când o cunoaștem, de fiecare dată când o vedem, ne fură tuturor cel puțin câte un zâmbet în fiecare zi de internare, oricâtă treabă sau oricâte griji am avea!

Însă, oricât de frumoasă ar părea povestea ei, Ana Maria are un istoric medical foarte încărcat și viața ei și a familiei ei nu este lipsită de greutăți și de suferință. Pe lângă faptul că are un sindrom genetic ce este în curs de investigare, de la vârsta de 4 ani, a început să aibă crize epileptice, ce persistă și acum, în ciuda tratamentului. În plus, atunci când i-am făcut un IRM cerebral, am descoperit că are și o tumoră hipofizară, un adenom secretant de prolactină. Inițial, părea că situația nu este atât de gravă, deoarece astfel de tumori răspund, în mare parte din cazuri, la tratament medicamentos. Însă cazul Anei nu a fost printre acestea, tumora continunând să secrete prolactină și să împiedice o funcție normală hipofizară și nescăzând semnificativ în dimensiuni, în ciuda unui tratament cu doze mari de cabergolină, ce încep să își pună și ele amprenta asupra sănătății Anei. Din aceste motive, analizând cazul în echipă multidisciplinară (endocrinologie, neurochirurgie), dorindu-ne să facem tot ce este nevoie și ce este corect din punct de vedere medical pentru Ana, s-a ajuns la concluzia că soluția este doar una chirurgicală.

Pentru această operație, este nevoie însă de 15.000 RON, sumă ce depășește posibilitățile financiare ale familiei Anei. De aceea, am hotărât să vă spunem povestea acestui copil, ce are nevoie de ajutorul nostru. Vă rugăm, încă o dată, să…fiți alături de noi pentru viață și, dacă puteți, să ne ajutați să strângem această sumă, pentru ca viața Anei să nu fie pusă în pericol, pentru ca ea să continue să zâmbească și să se joace, în felul ei copilăresc și inocent. Vă mulțumim!

Dr. Smaranda Niță
Echipa Neurocare

Dacă doriți să ajutați, o puteți face prin virament bancar în contul Asociaţiei Neurocare:
RO21BRDE445SV26604894450 (cont în Lei deschis la BRD, sucursala Triumf Bucureşti), cu mențiunea ”Pentru Ana Maria”.

 

Related Post
0 Comments