Anumite forme de epilepsie la copii se pot vindeca

Cu ajutorul unor investigații performante, a unui diagnostic corect și a unui tratament adecvat, copiii pot fi vindecați de anumite forme de epilepsie, a atras atenția dr. Raluca Ioana Teleanu, medic primar neurologie pediatrică, în cadrul conferinței ”Purple Day- Împreună suntem mai puternici decât EPILEPSIA”, organizată de revista Politici de Sănătate și Asociația Pacienților cu Epilepsie din România (ASPERO).

Epilepsia este, încă, o boală misterioasă, iar pentru stabilirea unui diagnostic sunt necesare investigații performante, ceea ce presupune ca părinții, în primul rând, să înțeleagă importanța acestora și să se adreseze medicilor de specialitate. ”Un copil epileptic ar trebui să facă, în mod normal, o electroencefalogramă de zi și obligatoriu de noapte, un examen imagistic și, de ce nu, o testare genetică, care nu este decontată din bugetul de stat, din păcate, nu numai în România, ci și în multe alte țări europene”, a spus dr. Raluca Ioana Teleanu, șef secție Neurologie Pediatrică în cadrul Spitalului Clinic de Copii ”Dr. Victor Gomoiu”.

Specialistul a explicat că anumite forme de epilepsie la copii se pot vindeca, cu condiția să fie diagnosticate la timp, corect, și să beneficieze de tratament adecvat. ”În cadrul Spitalului Gomoiu există un compartiment pentru explorări funcționale neurologice unde se face monitorizare EEG diurnă și nocturnă, cu ajutorul aparaturii performante achiziționate prin proiecte derulate de Asociația Neurocare, înființată în 2010 de medici și asistente medicale. Copilul poate dormi în laborator, unde este monitorizat, sau se poate face acest lucru de acasă, cu ajutorul sistemului ambulator holter EEG”.

Related Post
0 Comments