Echipa

Noi suntem medici şi asistente care trăiesc în fiecare zi frustrarea de a nu ne putea ajuta pacienţii. Noi suntem cei pe care ei îi privesc cu speranţa în ochi şi de la care cer ajutor. Noi suntem hotărâţi să schimbăm destine!

Consiliul director – Membrii fondatori

X

Raluca Ioana Teleanu

„Fii TU SCHIMBAREA ce vrei să o vezi în lume!”(Ghandi)
Sunt membru fondator la Asociației Neurocare. Proiectul Neurocare este pentru mine, un vis devenit realitate. Motivația înființării acestei asociații a fost aceea de a-mi ajuta semenii, de a putea oferi uneori o șansă și acces la viață celor care au nevoie , de a sprijini oamenii tineri în a progresa din punct de vedere profesional, de a fi schimbarea ce vreau să o văd în lume. Dincolo de ce aș putea eu spune despre mine, faptele mele, ale noastre „vorbesc” pentru noi.

Curriculum Vitae

X

Daniel Mihai Teleanu

Ein Mann, ein Wort! (Un OM, un cuvânt!)
Sunt membru fondator la Asociației Neurocare. Am început acest proiect din dorința de a-mi ajuta pacienții, de a-mi profesa meseria la standarde internaționale. Cum? Dotând secția de neurochirurgie în care lucrez cu aparatura performantă pentru o mai bună calitate a actului neurochirurgical. Realizările noastre sunt dovada că suntem pe drumul bun.
Curriculum Vitae

X

Istrate Adina

„ORICE VARSTA AI AVEA, TINE ARIPILE INTINSE!”
Sunt Adina Istrate şi sunt asistent medical . Este domeniul care mi se potriveşte cel mai bine.
Îmi place să călătoresc, să citesc, să văd un film bun şi să mă minunez de lucrurile şi oamenii deosebiţi pe care viaţa mi-i scoate câteodată în cale. Cel mai mult îmi place să mă joc cu fiul meu, Erik.
Zi de zi, încerc să fiu mai bună…nu-mi reuşeşte întotdeauna, dar ştiţi pe cineva căruia îi reuşeşte tot timpul? În schimb, încerc din răsputeri să fiu recunoscătoare pentru tot ceea ce am, ştiind că puţinul meu poate fi o comoară de neatins pentru altcineva. Şi mai încerc ceva: să schimb ceva în bine în viaţa mea, a celor pe care-i iubesc, a celor pe care, prin natura meseriei mele, trebuie să-i ajut. Căci, până la urmă, „omul sfinţeşte locul” nu este doar o zicală, ci poate fi un principiu de viaţă.
Nu uitati in fiecare DIMINEATA sa multumiti…,,VATA E PE ZILE….FITI BUNI SI FACETI BINE!
Curriculum Vitae

Voluntari

X

Vasile Daniela

Ma bucur sa spun că mă aflu ȋn această echipă din anul 2011, iar meseria de neurolog pediatru şi cea de voluntar Neurocare ȋmi completează viaţa minunat. Dragostea faţă de pacienţi nu se limitează doar la ceea ce poţi face pentru ei din punct de vedere medical. Dragostea pentru pacient ȋnseamnă să ȋţi pese, să fii aproape cȃnd alţii ar renunţa şi, ȋmpreună să răzbiţi ȋn faţa greutăţilor.
Curriculum Vitae

X

Vladacenco Oana

Fac parte din echipa de voluntari Neurocare de mai bine de 4 ani, timp in care am crescut, am invatat si mi-am dezvoltat dorinta de a deveni un om complet, si mai presus de tot, cu scop.
Voluntariatul este una dintre caile prin care, punandu-te in slujba binelui celorlalti ajungi sa primesi din ce dai si, astfel, ti se construieste scopul. Este vorba despre bucuria de a darui, atat cat poti, tot ce ai la dispozitie si, uneori, din ce nu ai. Cel mai minunat lucru este ca bucuria se intoarce la tine insutit absolut de fiecare data. Eu mi-am gasit locul in Neurocare exact ca intr-o familie, ceea ce creeaza mereu contextul pentru a face mai mult, mai bine si de a imparti cu drag si bucurie visele si realizarile noastre.
Curriculum Vitae

X

Roza Eugenia

Implinirea este sa vii in ajutorul aproapelui fara sa ceri nimic in schimb. Sunt medic rezident in Specializarea Neurologie Pediatrica, voluntar al Asociatiei Neurocare din primul an de rezidentiat si acest lucru mi-a schimbat viata. Oamenii pe care i-am intalnit – pacienti, prieteni si echipa noastra mi-au aratat lumea asa cum e ea : dura, insa mai ales plina de inocenta, speranta, prietenie, putere de lupta si determinare, oricat de mare ar fi obstacolele ce ni se infatiseaza. Ma bucur enorm ca pot fi alaturi de voi, pentru viata!
Curriculum Vitae

X

Preda Ana-Maria

Implinirea este sa vii in ajutorul aproapelui fara sa ceri nimic in schimb. Sunt medic rezident in Specializarea Neurologie Pediatrica, voluntar al Asociatiei Neurocare din primul an de rezidentiat si acest lucru mi-a schimbat viata. Oamenii pe care i-am intalnit – pacienti, prieteni si echipa noastra mi-au aratat lumea asa cum e ea : dura, insa mai ales plina de inocenta, speranta, prietenie, putere de lupta si determinare, oricat de mare ar fi obstacolele ce ni se infatiseaza. Ma bucur enorm ca pot fi alaturi de voi, pentru viata!
Curriculum Vitae

X

Sandu Magdalena

Ma numesc Magdalena Sandu si sunt medic neurolog pediatru in cadrul sectiei Neurologie pediatrica a Spitalului Clinic de Copii „Victor Gomoiu”, unde am inceput sa lucrez in 2006. Daca medicina a fost o pasiune din copilarie, neurologia pediatrica am descoperit-o mai tarziu, captivanta, provocatoare, dramatica, cu recompense emotionale intense- atunci cand copiii iti zambesc pentru ca sunt sanatosi. Activitatea de voluntariat in cadrul Asociatiei Neurocare a fost o continuare si o completare fireasca a activitatii medicale si inseamna punerea in fapte a compasiunii si a dorintei de a ne ajuta concret si cat mai mult pacientii.
Curriculum Vitae

X

Oprea Alina

Sunt un tânăr medic pediatru extrem de pasionat, care pune suflet în tot ceea ce face. Consider că vocația pentru copii este un dar cu care m-am născut și de-a lungul anilor toate eforturile au fost direcționate spre cultivarea lui. În ceea ce privește voluntariatul, acesta a devenit un stil de viață încă din clasele primare. Am fost implicată în diverse proiecte ce au variat de la protecția mediului la acțiuni caritabile în orfelinate. M-am alăturat echipei Neurocare în anul 2016. Încă din prima zi petrecută printre copiii cu afecțiuni neurologice am simțit o conexiune deosebită ce cu greu poate fi descrisă în cuvinte. Boala le fură multora bucuriile copilăriei și, pentru unii, viața se rezumă doar la spitalizări interminabile. În viziunea mea, acești copii sunt niște îngeri care ne învață să apreciem cu adevărat șansa la o viață normală. Ca recompensă, misiunea noastră este să le alinăm suferința prin toate mijloacele, indiferent de speranța lor de viață.
Curriculum Vitae

X

Epure Diana Anamaria

“Cerul i-a daruit omului spre a-i recompensa toate greutatile trei lucruri: speranta, visul si zambetul- Immanuel Kant”.
Sunt medic primar neurolog pediatru si membru activ al Asociatiei Neurocare, iar pasiunea si dorinta de a fi aproape de copii, de a trai sperantele si visele lor si a fi parte la zambetele lor m-au adus in Echipa noastra din anul 2001. Fiecare zi este o provocare, cu victorii dar si cu infrangeri insa mereu plina de speranta. Sunt fericita ca pot fi alaturi de pacienti, ca pot contribui la modelarea studentilor si medicilor rezidenti si onorata ca si ei, la randul lor, m-au transformat in persoana de astazi.
Curriculum Vitae

X

Nita Smaranda Antonia

”Am înţeles că Dumnezeu îmi cere să dăruiesc chiar şi ceea ce nu-mi aparţine… Nu din prisosul, nu din puţinul tău, ci din neavutul tău, din ceea ce îţi lipseşte. Dăruind altuia ce nu ai – credinţă, lumină, încredere, nădejde – le vei dobândi şi tu” – Pr. Nicolae Steinhardt, ”Dăruind vei dobândi”.
Sunt voluntar Neurocare deoarece acesta este modul prin care pot ajuta și locul unde am găsit oameni implicați: medici, asistente, voluntari, ce își doresc să dăruiască, într-un timp în care a dărui nu este o prioritate sau a dărui este doar un mod de a ne afișa într-o lumină bună față de ceilalți.
Cred că există și vor fi în continuare medici buni în România, cred ca avem nevoie să cunoaștem și să promovăm mai mult valorile românești și credința, să nu ne lăsăm duși de valul campaniilor negative și a tulburărilor de tot felul ce ne invadează și să ne găsim locul unde putem să punem în valoare, spre binele tuturor, darurile cu care am fost înzestrați.
Curriculum Vitae

X

Sevastian Emanuiela

Eu sunt un simplu „OM”. Un om caruia ii place sa ajute fara sa ceara ceva in schimb, un om care crede ca totul se intampla cu un motiv. De aceea sunt voluntar al asociatiei Neurocare din noiembrie 2016.
Curriculum Vitae

X

Tataru Andreea

De când eram o franzela în brațele mamei….am aflat ca mă numesc Andreea dar cu timpul un băiețel drag mi-a spus Plusi  iar acesta a devenit și a rămas  numele de „scena”.
Îmi place sa fiu înconjurată de oameni inteligenți și interesanți de la care am ce învață. ..
Încerc sa prețuiesc lucrurile mărunte și momentele frumoase. ..încerc sa depășesc toate obstacolele vieții și sa-mi urmez mott-ul „Trăiește fiecare clipa ca și Cum ar fi ultima”. La Neurocare am gasit oameni ca mine si oameni precum as vrea sa fiu – colegi, pacienti, prieteni si imi este drag sa fiu alaturi de ei intr-o mare familie.
Curriculum Vitae

X

Alexandru Cristina

Meseria de asistent este una dificila. Este usor sa pari “omul rau” mai ales in fata unui copil. Cu toate acestea, cu un strop de empatie, un varf de rabdare si cu multa multa dtagoste pana si cel mai fricos copil se va lasa in mainile tale. Mi-e drag sa fac parte din echipa Neurocare in care am deprins aceasta reteta si unde vom scrie altele noi, cu dragoste pentru ca “ din toata muzica ajunsa -n rai, bataile unei inimi iubitoare suna cel mai tare”
Curriculum Vitae

X

Cristea Alexandra

Sunt Alexandra Mincu si lucrez ca si asistent medical.
Consider ca ceea ce fac ma reprezinta in totalitate, de mica dorindu-mi sa ingrijesc si sa ajut oamenii. Faptul ca ma trezesc dimineata si merg intr-un loc, unde stiu ca cineva are nevoie de mine, ma motiveaza.
Sunt un om simplu, ma bucur pentru lucruri marunte, cum ar fi prima raza de soare dimineata, o carte sau o cafea buna inconjurata de prieteni. Imi place sa zambesc, imi place sa incurajez oamenii cu un zambet si cu o vorba buna, incerc sa transmit prin felul meu de a fi, faptul ca, trebuie sa apreciem lucrurile pe care le avem, oamenii de langa noi , sa fim multumiti ca cineva acolo sus ne iubeste si ne sprijina de cate ori avem nevoie.
Toate astea fiind spuse, nu uitati, “NIHIL SINE DEO” , Nimic fara Dumnezeu!
Curriculum Vitae

X

Catanus Ana

Sunt Ana-Maria Cătănuş, de profesie istoric. Îmi place să scriu (lucruri serioase, dar şi poveşti). Îmi place să colorez. Aşa au apărut „coloriturile” – căni, rame şi alte lucruri care suportă culori. Şi îmi place la nebunie să fac prăjituri. Uneori sunt o persoană curajoasă. Alteori, nu. Ştiu că nu pot schimba lumea întreaga, dar sunt sigură că pot aduce ceva bun „lumii” de lângă mine. Un motto? Nu e prea original, dar ce multă armonie ne-ar aduce dacă am putea să-l punem în practică: Fă Rai din ce ai!
Curriculum Vitae