Viaţa de zi cu zi a copiilor cu epilepsie este subiectul unui dialog fără prejudecăţi iniţiat de Asociaţia Neurocare şi programat sâmbătă în parcul bucureştean Herăstrău, pentru a-i informa pe cei din anturajul micuţilor despre faptul că boala nu e o piedică pentru o viaţă normală în comunitate.
Se poate vindeca? Şi cât timp va trebui să ia tratament? Se poate juca un copil epileptic în parc, împreună cu alţii de vârsta lui? Vor dori ceilalţi copii să stea de vorbă cu el sau îl vor respinge? Un copil bolnav de epilepsie se poate integra într-o comunitate? Dar ca adult, va putea el să aibă o familie şi un serviciu? Acestea sunt doar o parte dintre întrebările care se nasc în familiile cu copii epileptici, după aflarea diagnosticului, susţin iniţiatorii evenimentului, într-un comunicat remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.
Discuţiile vor avea loc, de la ora 11.00, la Roaba de cultură, pe pajiştea Pescăruş, în cadrul unui eveniment-spectacol la care participă şi familii cu copii epileptici.
„Evenimentul îşi propune informarea anturajului copilului, astfel încât epilepsia să nu reprezinte o piedică în accesul la educaţie, la activităţi specifice vârstei şi, nu în ultimul rând, în a avea confort emoţional. Este primul eveniment dintr-o serie pe care ne-o propunem în dorinţa de a ne face cunoscută activitatea, respectiv sprijinul pacienţilor cu patologie neurologică sau neurochirurgicală”, spune dr. Raluca Teleanu, membru fondator al Asociaţiei Neurocare.
Partenerii acestui eveniment sunt Zenith Pharmaceuticals, www.dravet.ro, Teatrul WOW, Asociaţia Green Revolution, Clubul Atlantis Fitness şi Lifestyle.
Epilepsia afectează peste 50 de milioane de persoane din întreaga lume, un om din 100 suferind de această boală, conform datelor statistice.
Maladia numită epilepsie reuneşte, de fapt, câteva zeci de sindroame cu cauze, manifestări şi evoluţii diferite. Una dintre cele mai grave forme este sindromul Dravet, în al cărui tratament sunt necesare mai multe medicamente, unele, pentru moment, inaccesibile în România.
Asociaţia Neurocare a fost înfiinţată de Raluca Teleanu, medic primar neurologie pediatrică, Dan Teleanu, medic primar neurochirurg, şi Adina Istrate, asistent şef neurologie pediatrică. Alături de aceştia, asociaţia reuneşte voluntari şi alte cadre medicale.
Neurocare are ca obiectiv informarea, susţinerea emoţională şi materială a pacienţilor cu afecţiuni neurologice şi neurochirurgicale.
Sursa: www.mediafax.ro, 15 Iunie 2012
http://www.mediafax.ro/social/dialog-fara-prejudecati-despre-viata-copiilor-bolnavi-de-epilepsie-sambata-in-herastrau-9750953
0 Comments