Povestea Sorinei

Era o dimineaţă ca oricare alta; sau cel puţin aşa părea… De la Dorohoi, via Bacău, venea o fetiţă de 4 ani adusă in braţe de către mămica ei. Am intrat în salon pentru vizita de dimineaţă. Mama stătea in picioare lângă pătuţul cu gratii, iar copilul, speriat parca de tot ce e in jurul său, nu putea să mergă, avea trei membre paralizate, iar ochii… ochii aceia cu irisul lângă baza nasului mă priveau speriaţi, cu lacrimile curgând pe obraji!

Prima mea intrebare a fost: fetiţa a fost dintotdeauna aşa? Iar răspunsul a fost nu. Copilul începuse să aibă ameţeli, tulburări de mers, iar mai apoi imposibilitatea de a merge, concomitent cu apariţia strabismului convergent bilateral de aproape 3 luni.Pentru a mă convinge, mama îmi arată o filmare făcută de ziua Sorinei şi văd o fetiţă în rochiţă albastră, superbă, care alerga fericită către locul unde ştia că o aşteaptă prietenii şi familia ei. La aproape o lună de la de la acest moment ceva se întamplă cu Sorina. ALTFEL.

 

 

 

Sorina nu era la prima întâlnire cu spitalul: destinul ei se scria la şase luni de la naştere, cand moartea i-a fost incredibil de aproape. Este diagnosticată cu Mononucleoză infecţioasă şi ziarele locale de la acel moment o prezentau ca pe un caz disperat cu puţine şanse de viaţă. A fost în comă. S-a aflat că măduva osoasă a fetiţei are un defect care nu o ajută să aibă o imunitate competentă.

Dumnezeu a vrut să trăiască atunci, însă la momentul întălnirii noastre situaţia era serioasă. După investigaţii amănunţite, aflăm că întreg sistemul nervos central era afectat, probabil de un virus, iar noi nu ştiam cât de stabilă era starea ei. Însă încrederea unui om minunat care ne susţinea şi ne privea cu speranţă, mama Sorinei, a făcut să găsim soluţia pentru a reda fetiţei viaţa.

 

Drama intervine, parcă infinit mai meschină, abia acum: totul se poate relua oricând de la capăt! Medicii hematologi care o îngrijesc pe Sorina îi fac periodic teste, pentru a verifica competenţa măduvei osoase… dar putem oare şti?

 

Ce putem face noi pentru un copil şi o mămică din Dorohoi, unde apa le-a venit in vara lui 2010 până la scara? Ele au strâns jucării şi au gătit pentru copiii cu casele inundate! Au putut!

Related Post
0 Comments