Curs EEG

Dragi prieteni,

La sfarsitul lunii mai am reprezentat echipa de neurologie pediatrica a Spitalului “Dr. Victor Gomoiu” la Conferinta Societatii Europene de Investigatie Clinica (ESCI) , ce a avut loc la Cluj. Aceasta a reunit medici si cercetatori in domenii variate, din Europa.

Am avut ocazia de a observa activitatile si ariile de interes actuale in cercetare si medicina. Pentru un medic tanar, aceasta a fost o oportunitate de a invata. M-au impresionat profesionalismul si dedicatia medicilor si cercetatorilor, de varste diferite, pe care i-am ascultat prezentandu-si cu entuziasm lucrarile de un inalt nivel stiintific. Unii dintre ei , am aflat, sunt si cercetatori pasionati dar si medici, luand contact atat cu lumea fascinanta si mereu insuficient inteleasa a medicinei, insa si cu pacientii, cu oamenii pentru care se fac sau ar trebui sa se faca toate aceste eforturi.

Imi doresc ca de fiecare data cand particip la un eveniment sau la un curs, sa acumulez informatii si inspiratie pentru a le aplica in practica noastra, pentru a imbunatati activitatea mea de medic, atat din punct de vedere stiintific, profesional dar neuitand ca medicina se face pentru binele oamenilor iar cercetarea ar trebui sa ne ajute in acest sens.

Smaranda Nita – medic rezident neurologie pediatrica, voluntar NEUROCARE

Related Post
0 Comments