Cat de Constienti Suntem de Sanatatea Organismului Nostru

„Sănătatea este o comoară pe care puţini ştiu să o preţuiască deşi aproape toţi se nasc cu ea”
Hipocrate

Cand organismul functioneaza la parametrii normali avem tendinta de a spune ca suntem sanatosi si ca nu putem sa ne imbolnavim. Dar starea de bine poate sa dispara in orice moment din diferite cauze; uneori prin dereglari care apar in corpul nostru, ceea ce duce la imbolnavirea subita a organismului.

Atunci cand o persoana apropiata este spitalizata datorita unei situatii critice si ulterior operata, ajungi sa experimentezi stari de neliniste, frustrare si neputinta de a ajuta mai mult.

De cele mai multe ori cand aud de astfel de situatii, oamenii tind sa isi exprime compasiunea si intelegerea, dar cand trec ei insisi prin astfel de experiente inteleg cu mult mai bine implicatiile care apar pentru rude si pacient.

Pacientii cu afectiuni mai complicare ajung in spital pentru a primii ingrijiriile corespunzatoare si trebuie sa avem increderea si speranta ca medicii vor face tot posibilul sa trateze problema de sanatate si sa salveze pacientul.

Am fost placut impresionata ca intr-un astfel de moment de cumpana sa cunosc un doctor specialist care isi trateaza pacientii ca pe fiinte umane si nu ii considera doar inca un caz medical. Rabdarea cu care discuta si explica situatia rudelor bolnavului in cauza si modul de abordare a problemei medicale a pacientului a demonstrat ca pot exista si medici care au inteles si care aplica „Juramantul lui Hipocrat”.

Acest medic, Dr. Dan Teleanu, neurochirurg la Spitalul Municipal din Bucuresti, este un erou pentru multi pacienti cu cazuri dificile si interventii cu risc. Ar trebui sa fie un exemplu pentru multi viitori sau tineri medici care au ales aceasta specializare. Un specialist bun nu este intotdeauna un doctor care ti-a fost recomandat ci poate fi un doctor la care ajungi in urgenta si care iti acorda sansa de a trai prin profesionalismul de care da dovada.

Revenind la titlul acestui articol, ar trebui sa avem mai multa grija la semnalele transmise de propriul corp si sa ne ferim de factorii nocivi din jurul nostru.

Sanatatea trebuie pretuita mereu, nu numai atunci cand ne imbolnavim; ma refer aici la o alimentatie sanatoasa, un stil de viata echilibrat, practicarea sportului si de ce nu, chiar o gandire pozitiva. Trebuie sa ne gandim ca acest proces de imbolnavire-vindecare este intr-adevar reversibil, dar nu in toate cazurile. Si ar trebui sa ne dorim sa nu ajungem printre aceste cazuri unde sansele de vindecare sunt minime sau inexistente.

 

Sursa: www.ro.plaiderai.org
http://www.ro.plaiderai.org/romana-cat-de-constienti-suntem-de-sanatatea-organismului-nostru/

Related Post
0 Comments